Voor wie

Destelheide is voor heel wat doelgroepen de gedroomde plek. We richten ons in de eerste plaats op jongeren van 18 tot 25 jaar, maar natuurlijk zijn ook andere organisaties welkom. Ook voor scholen, bedrijven en artiesten zetten we onze deuren wijd open.

Jeugdwerk

Onze uitgebreide infrastructuur en complete service zijn op maat van jongeren- en jeugdwerkgroepen. Tijdens de schoolvakanties en in het weekend gonst het hier dan ook van de activiteiten. Veel jeugdwerkorganisaties gebruiken Destelheide voor de opleiding van nieuwe animatoren of begeleiders, maar ons uitgestrekte domein is ook ideaal voor ledendagen, studiedagen en evenementen.

Silke De Smedt – Medewerker Koning Kevin & VDS

“Vanaf mijn 16de kom ik regelmatig in Destelheide, eerst als deelnemer aan allerhande cursussen, waarvan de laatste drie jaar ook De Zomeracademie. Nu ben ik er vooral als begeleider te vinden voor de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk en Jeugdtheaterhuis Larf. Ik mocht er zelfs al een spel begeleiden voor de volledige personeelsploeg van Destelheide.”

Onderwijs

Ook scholen uit het secundair- en hoger onderwijs kunnen in Destelheide terecht. Van creastages van hogescholen tot voorbereidingsdagen voor het artistiek eindwerk van kunstscholen: in Destelheide werk je in alle vrijheid en creativiteit. We zijn ook de perfecte locatie voor kennismakingsdagen, buitenschoolse activiteiten en stagevoorbereidingen.

Filip Dejonckheere – Docent Arteveldehogeschool

“Met Artevelde maken we al meer dan 30 jaar gebruik van Destelheide. De inspirerende werkruimtes voor dans en muziek zijn fantastisch en ook het mooie natuurkader spreekt aan. Wij komen steeds graag terug voor het totale concept en de uitstekende service voor zowel kleine als grote groepen.”

Socio-cultureel

We zijn ook een warme thuishaven voor heel wat educatieve organisaties uit het sociaal-cultureel werk voor volwassenen. Zij gebruiken Destelheide voor allerlei cursussen en workshops.

Jonas Van Esch – docent Mooss

“De fijne ontmoetingen met het personeel zorgen ervoor dat we ons met Mooss meteen thuis voelen in Destelheide. Een gemoedelijke babbel bij aankomst of een extra kopje koffie dat altijd lekkerder smaakt met een persoonlijk verhaal erbij. Zo wordt elk verblijf in Destelheide steeds weer een feest!”

Bedrijven

Teambuilding, vergaderingen, congressen … Onze infrastructuur leent zich ook uitstekend voor activiteiten van bedrijven, zowel in volpension als in dagformule.

Nathalie Lobet – Brouwerijen Alken-Maes

“Destelheide biedt goed uitgeruste infrastructuur aan democratische prijzen op een schitterende locatie. Voor de trimestriële sales briefing komen onze medewerkers uit heel België en dus is de centrale ligging van Destelheide vlakbij Brussel ideaal. Ook het gastvrije onthaal en de kwaliteitsvolle dienstverlening zorgen mee voor een geslaagde activiteit.”

Artiesten

Als professioneel kunstenaar of gezelschap kan je Artiest in Huis worden in Destelheide. We bieden je gratis repetitieruimte en technische ondersteuning, maar vragen in ruil dat je in interactie gaat met de andere groepen die in Destelheide verblijven. Dat kan via een try-out, open repetitie of workshop.

Peter Pype – Acteur & presentator

“Ik kom graag in Destelheide terug voor de rust en de geweldige omkadering. Afgezonderd in je creatieve bubbel in de prachtige natuur, maar wel omringd door alle nodige faciliteiten.”